Image
Tinklas
Image
Degalinių tinklas
Privatumo politika

Privatumo politika

„Circle K“ gerbia Jūsų privatumą todėl, kad Jūs žinotumėte kaip mes renkame, naudojame ir saugome Jūsų asmens duomenis, parengėme šią privatumo politiką.
  • Kas mes esame?

    „Alimentation Couche-Tard“ yra Kanadoje veikianti bendrovė ir pasaulio lyderė savitarnos parduotuvių sektoriuje. Europoje „Couche-Tard“, valdydama „Circle K“ prekinį ženklą, yra savitarnos parduotuvių ir degalų mažmeninės prekybos lyderė Skandinavijos ir Baltijos šalyse, Airijoje, bei aktyviai dalyvaujanti Lenkijos rinkoje.

    Visus pagrindinius sprendimus dėl privatumo, asmens duomenų apsaugos ir kitų susijusių duomenų tvarkymo procedūrų įmonių lygmeniu priima vadovybė ir jie yra derinami su paskirtu duomenų apsaugos pareigūnu (DAP). Daugiau informacijos rasite šio dokumento skiltyje „KITA INFORMACIJA, MŪSŲ KONTAKTAI“.

    Kiekvienos „Circle K“ grupės įmonės duomenų valdytojas yra vietos verslo padalinys. Lietuvoje tai yra Circle K Lietuva, UAB, įmonės kodas 211454910, adresas: J. Jasinskio g. 16, LT-01112 Vilnius, kuris renka asmens duomenis ir nustato jų tvarkymo tikslą ir priemones.

  • Kokius Jūsų duomenis tvarkome?

    „Circle K“ gali tvarkyti šiuos Jūsų asmens duomenis:

    • Bendra informacija ir kontaktiniai duomenys, pvz., vardas, pavardė, parašas, telefono numeris, el. paštas, adresas.
    • Demografiniai duomenys, tokie kaip gimimo data arba lytis.
    • Asmeninės transporto priemonės valstybinis numeris, markė ir modelis.
    • Jūsų asmens kodas.
    • Jūsų vietos nustatymo duomenys.
    • Atsiliepimai apie mūsų paslaugas ir produktus.
    • Komunikacijos ir klientų aptarnavimo informacija, pvz., įvairi Jūsų prašymuose pateikta informacija mūsų klientų aptarnavimo centrui, telefoninių pokalbių metu gauti duomenys (skambučio data ir laikas, skambučio trukmė, telefono numeris iš kurio skambinate bei telefoninio pokalbio garso įrašas (jame užfiksuota Jūsų pateikta informacija), taip pat susirašinėjimo su „Circle K“ informacija. 
    • Jūsų nuotraukos ar vaizdo įrašai, daryti mūsų biuro patalpose, prekybos patalpose, kitose patalpose (degalinių sandėliuose, degalinių plovyklose, biuro serverinėse), degalinių stovėjimo aikštelėse ir visoje „Circle K“degalinių teritorijoje (daugiau apie vaizdo įrašų darymą žr. šios Privatumo politikos skiltyje „VAIZDO STEBĖJIMAS“)
    • Turinys, kurį įkeliate į mūsų svetaines, programas ir socialinio tinklo puslapius, pvz., nuotraukos ar vaizdo įrašai.
    • Prašymuose dėl mūsų paslaugų, kurios teikiamos pagal sutartį, pateikta informacija.
    • Su Jumis susijusi finansinė informacija ir informacija, reikalinga skolų valdymui, pvz., skolų išieškojimo duomenys (jei yra),  taip pat Jūsų banko sąskaitos informacija, kredito kortelės informacija, kreditingumo ir/arba  kreditingumo patikrinimo rezultatas (kai su Jumis sudarytoje sutartyje numatytas kreditingumo vertinimas).
    • Stebėjimo informacija, aktyviai siunčiama per mūsų svetaines, programas ir bendro pobūdžio internetines paslaugas ir kuri renkama slapukų (eng. „Cookies“) pagalba. Tai apima tokią informaciją kaip IP adresas, naudojama interneto naršyklė arba kalbos nustatymai.
    • Unikali vartotojo informacija, pvz., prisijungimo ID, slaptažodis, saugumo klausimai.
    • El. pašto elgsena, kuri reiškia, kad mes analizuojame, ar atidarote el. laiškus, siųstus Jums iš „Circle K“, ar ne.
    • Pirkimo elgsena pagal Jūsų pirkinius mūsų degalinėse.
    • Ankstesnė informacija apie darbovietę ir išsilavinimą, pvz., pareigų pavadinimas, pagrindas, profesinės veiklos interesai.
    • Informacija, kurią viešai paskelbėte ir išsiuntėte trečiųjų šalių socialiniuose tinkluose.

    Kaip valdytojas, „Circle K“, teikdama Jums prekes ir paslaugas, netvarko ypatingų asmens duomenų, tačiau kai kuriais atvejais tokius duomenis tvarkyti būtina, kad būtų įgyvendinti teisiniai ir etikos reikalavimai.

    Ypatingi asmens duomenys dažniausiai gali būti renkami ir tvarkomi šiais atvejais:

    • Jei esate darbuotojas, kuriam teikiamos laikinojo nedarbingumo atostogos dėl ligos, mes galime tvarkyti tam tikrą asmeninę informaciją apie Jūsų sveikatos būklę, kaip tai numatyta pagal darbo teisę, ir mes tai darysime pagal kiekvienos atitinkamos šalies, kurioje yra dukterinė įmonė ir kurioje dirba asmuo, teisinius reikalavimus.
    • Jei esate asmuo, kuris patyrė incidentą mūsų patalpose, mes galime būti įpareigoti tvarkyti Jūsų sveikatos, gyvybės duomenis, kad jie atitiktų HSE standartus, taip pat registruoti tokį incidentą, kad ateityje būtų jo išvengta.
    • Jei esate klientas, kuris mano, kad patyrė sveikatos problemų dėl apsinuodijimo maistu ar kitokio pavojaus dėl mūsų produktų, mes turėsime tvarkyti jautrius asmens duomenis.
  • Kada ir kaip taikome šią privatumo politiką?

    Šioje privatumo politikoje aprašoma Circle K Lietuva, UAB (toliau - „Circle K“) duomenų tvarkymo veikla tais atvejais, kai „Circle K“ veikia kaip duomenų valdytojas, t.y. renka klientų, tiekėjų ar darbuotojų asmens duomenis ir numato jų tvarkymo tikslą ir priemones. Šioje privatumo politikoje taip pat pateikiama informacija apie tai, kaip „Circle K“ veikia kaip duomenų tvarkytojas, t.y. kaip „Circle K“ tvarko duomenis mūsų verslo klientams ar partneriams pagal jų pateiktas instrukcijas.

    Ši privatumo politika taikoma visiems „Circle K“ procesams, įskaitant interneto svetaines, mobiliąsias programėles ir kitus produktus ar duomenis, taikomus „Circle K“ prekės ženklo paslaugoms ar gaminiams. Jei „Circle K“ svetainėje, mobilioje programėlėje ar kitame produkte pateikiama atskira ir skirtinga privatumo politika, tuomet taikoma pastaroji privatumo politika.

    Jūs turite teisę nesutikti su „Circle K“ atliekamais veiksmais, aprašytais šioje privatumo politikoje, tačiau informuojame, kad tokiu atveju neturėsime galimybės Jums kokybiškai suteikti tam tikrų paslaugų.

  • Kaip „Circle K“ veikia kaip duomenų valdytojas?

    Asmens duomenys yra bet kokia informacija, susijusi su identifikuotu ar identifikuojamu fiziniu asmeniu. Įvairios informacijos rinkiniai, kurie kartu gali leisti identifikuoti konkretų asmenį, taip pat sudaro asmens duomenis. „Circle K“ veikia kaip duomenų valdytojas, kai „Circle K“ nustato tikslus ir būdus, kuriais tvarkomi asmens duomenys.

    „Circle K“ renka ir tvarko asmens duomenis apie klientus, darbuotojus, tiekėjus, pardavėjus ir partnerius siekdami parengti arba vykdyti sutartis, teikti klientams paslaugas ir gaminius, siūlyti jiems nuolaidas ir teikti individualius pasiūlymus. Tai apima (bet neapsiribojant) paslaugas, teikiamas per įvairias iniciatyvas, tokias kaip „Circle K“ EXTRA klubas, privataus prekės ženklo kortelės (B2C) kortelės, „Circle K“ ID ir kiti.

  • Šios politikos pakeitimai

    Mes galime periodiškai atnaujinti šį pareiškimą. Mūsų svetainių lankytojai atnaujintas versijas visada gali rasti svetainėje. Programų naudotojams atnaujinta ataskaita visada bus pateikiama atitinkamos programos parduotuvėje.

    Ši Privatumo politika įsigalioja nuo 2022 m.  gegužės 12 d.

  • Kaip mes renkame Jūsų asmens duomenis?

    Jūsų asmens duomenis gauname tiesiogiai iš Jūsų, tai reiškia, kad Jūs suteikėte šiuos duomenis mums savo valia, norėdami gauti iš mūsų tam tikrus produktus, paslaugas, pasiūlymus arba sudarydami bendradarbiavimo sutartis su mumis. Taip pat mes galime rinkti informaciją apie Jus tiesiogiai iš su Jumis susijusių asmenų, pvz., Jūsų vadovo, pateikiant Jūsų kontaktinę informaciją. Gali būti, kad Jūsų atvaizdas bus užfiksuotas mūsų stebėjimo kamerų sistemose Jums lankantis „Circle K“ teritorijose arba patalpose.

    Savo interneto svetainėse mes taip pat naudojame slapukus ir kitas stebėjimo technologijas, kad galėtume teikti bendrąsias internetines paslaugas. Mes renkame informaciją, kurią naudotojas pateikia mums per mūsų svetaines, mobiliąsias programėles ir paslaugas, pvz., vardą, el. pašto adresą ir telefono numerį. Taip pat mes renkame duomenis apie tai, kaip mūsų vartotojai sąveikauja su mūsų svetainėmis ir programomis. Be to, mes renkame informaciją iš Jūsų kompiuterio ar įrenginio, pvz., IP adresą, naudojamą interneto naršyklę ir kalbos nustatymus. Šie duomenys renkami per paslaugas, pvz., „Google Analytics“ sprendimus, jais neapsiribojant. Išimtinai Jūsų sutikimu, programos Jums taip pat leidžia naudotis vietos nustatymo paslaugomis, tokioms kaip netoliese esančios „Circle K“ degalinės paieška arba nuvažiuoto kelio atkūrimas ir/ar svarbių pranešimų siuntimas.

    Kitais atvejais mes taip pat galime rinkti informaciją apie Jus iš kitų šaltinių. Šie šaltiniai gali skirtis, bet dažniausiai jie yra „Circle K“ rinkodaros partneriai, viešieji šaltiniai arba vieša informacija iš trečiųjų šalių socialinių tinklų. Mes galime sujungti duomenis iš vieno šaltinio su kito šaltinio duomenimis. Tai daroma tik tam, kad būtų užtikrintas duomenų tikslumas, taip pat kad galėtume pasiūlyti daugiau atitinkamų paslaugų ir taikyti labiau asmeniniams poreikiams pritaikytą prekybos sistemą.

  • Kodėl mes renkame Jūsų duomenis?

    „Circle K“ renka ir tvarko asmens duomenis apie klientus, darbuotojus, tiekėjus, pardavėjus ir partnerius siekdami parengti arba vykdyti sutartis, teikti klientams paslaugas ir gaminius, siūlyti jiems nuolaidas ir teikti individualius pasiūlymus. Tai apima (bet neapsiribojant) paslaugas, teikiamas per įvairias iniciatyvas, tokias kaip „Circle K“ EXTRA klubas, privataus prekės ženklo kortelės (B2C) kortelės, „Circle K“ ID ir kiti.

    Esami ir potencialūs klientai

    Jeigu esate mūsų esamas ar potencialus klientas, mes tvarkysime Jūsų asmens duomenis nurodytais tikslais:

    1. Tam, kad būtų tinkamai vykdomi sutartiniai įsipareigojimai, kylantys iš įvairių sutarčių (prekių, paslaugų pirkimo sutartys, paramos sutartys ir kt.), sudarytų su klientais, bei jų pagrindu teikiami aktualūs pasiūlymai ir informacija. Tokie pasiūlymai ir informacija teikiami remiantis sutartimis, sudarytomis dėl, pvz., Circle K EXTRA club, privačių mokėjimo kortelių, B2B kortelių, privataus prekės ženklo kortelių ar kt.
    2. Siekdami užtikrinti Jūsų, „Circle K“, darbuotojų ir kitų asmenų, įskaitant esančių „Circle K“ teritorijoje asmenų, sveikatos, gyvybės, „Circle K“ turto saugumą, aplinkosaugą bei viešąją tvarką, siekdami apsaugoti „Circle K“ nuosavybę, verslo paslaptis ir konfidencialią informaciją, taip pat siekdami ištirti incidentus.
    3. Nuolatiniam mūsų teikiamų paslaugų tobulinimui pagal klientų atsiliepimus.
    4. Išrašant sąskaitas, tvarkant pirkinius, mokėjimus ir kitas finansines užduotis.
    5. Valdant kreditines vartotojų užklausas, kai kreipiamasi dėl „Circle K“ kortelių, kurioms reikalingas kredito rizikos vertinimas.
    6. Administruojant ir tvarkant didmeninės prekybos užsakymus.
    7. Siekiant pateikti potencialiems klientams tinkamą turinį, mes tvarkome potencialių klientų asmens duomenis, jeigu jie buvo surinkti derybų dėl pardavimo metu arba jeigu asmuo išreiškė norą gauti pasiūlymus iš „Circle K“.
    8. Siekiant apdoroti ir atsakyti į Jūsų prašymus Jums norint pasinaudoti savo teisėmis, išvardintomis šios Privatumo politikos skiltyje „DUOMENŲ SUBJEKTO TEISĖS“.
    9. Siekiant suteikti pagalbą mūsų produktų ir paslaugų naudotojams.
    10. Tam tikrais atvejais klientų profiliavimo tikslais, siekiant sukonkretinti ir suasmeninti mūsų reklamuojamus gaminius ar paslaugas.
    11. Renkant statistinę informaciją ir atliekant šios informacijos analizę apie naudojimosi „Circle K“ internetine svetaine ir/ar mobiliąja programėle dažnumą bei kaip mūsų klientai naudoja mūsų svetaines ir programas. Tai darome siekdami pagerinti svetainės ir/ar mobiliosios programėlės veikimą ir mūsų teikiamas paslaugas.
    12. Siekiant užtikrinti sklandų internetinės svetainės ir/ar mobiliosios programėlės veikimą ir saugumą.
    13. Tiesioginės rinkodaros tikslais.

    Tiesioginės rinkodaros teisinis pagrindas yra Jūsų sutikimas arba sutartis, jeigu joje yra išreikštas aiškus Jūsų sutikimas tvarkyti asmens duomenis rinkodaros tikslais. Galite būti tikri, kad visuose Jūsų gaunamuose elektroniniuose tiesioginės rinkodaros pranešimuose, kurie gali būti siunčiami elektroniniais laiškais, trumposiomis žinutėmis ir (ar) pragramėlių pranešimais („push notification“), bus galimybė atsisakyti būsimos komunikacijos. Jei tokia galimybė nebus suteikta, nedvejodami susisiekite su mūsų klientų aptarnavimo centru ir praneškite „Circle K“ duomenų apsaugos pareigūnui (kontaktai nurodyti šio dokumento skiltyje „KITA INFORMACIJA, MŪSŲ KONTAKTAI“).

    Esami ir potencialūs darbuotojai

    1. Tam, kad būtų tinkamai vykdomi sutartiniai įsipareigojimai, kylantys iš sutarčių, sudarytų su darbuotojais.
    2. LR teisės aktų, tokių kaip darbo kodekso, mokesčių įstatymų ir kitų aktualių teisės aktų įgyvendinimas.
    3. Siekiant apdoroti ir atsakyti į Jūsų prašymus Jums norint pasinaudoti savo teisėmis, išvardintomis šios Privatumo politikos skiltyje „DUOMENŲ SUBJEKTO TEISĖS“.

    Jei siekiate įsidarbinti „Circle K“, mes tvarkysime Jūsų asmens duomenis nurodytais tikslais:

    1. Kad galėtume įvertinti Jūsų įgūdžių tinkamumą pareigoms, į kurias kandidatuojate.
    2. Siekiant apdoroti ir atsakyti į Jūsų prašymus Jums norint pasinaudoti savo teisėmis, išvardintomis šios Privatumo politikos skiltyje „DUOMENŲ SUBJEKTO TEISĖS“.

    Tiekėjai ir partneriai

    Tam, kad būtų tinkamai vykdomi sutartiniai įsipareigojimai, kylantys iš sutarčių, sudarytų su tiekėjais, pardavėjais ir partneriais. Kai sudarome pardavimo sutartį su įmone parduodami savo produktus arba teikdami paslaugas, mes renkame ir tvarkome ribotus asmens duomenų kiekius (pvz., pavadinimą, adresą, socialinio draudimo numerį) apie darbuotojus ar kitus šios bendrovės atstovus, kad galėtume tinkamai vykdyti sutartis.

    Siekiant apdoroti ir atsakyti į Jūsų prašymus Jums norint pasinaudoti savo teisėmis, išvardintomis šios Privatumo politikos skiltyje „DUOMENŲ SUBJEKTO TEISĖS“.

    Konkursuose dalyvaujančios įmonės

    Circle K“ tvarko potencialių partnerių asmens duomenis, kurie buvo surinkti konkurso (derybų) metu arba kai potencialūs partneriai išreiškia norą dalyvauti „Circle K“ ateityje skelbiamuose konkurse.

    Siekiant apdoroti ir atsakyti į Jūsų prašymus Jums norint pasinaudoti savo teisėmis, išvardintomis šios Privatumo politikos skiltyje „DUOMENŲ SUBJEKTO TEISĖS“.

    Lankytojai biure arba mūsų degalinėse

    Siekiant užtikrinti Jūsų, „Circle K“, darbuotojų ir kitų asmenų, įskaitant esančių „Circle K“ teritorijoje asmenų, sveikatos, gyvybės, „Circle K“ turto saugumą, aplinkosaugą bei viešąją tvarką, taip pat siekiant apsaugoti „Circle K“ nuosavybę, verslo paslaptis ir konfidencialią informaciją.

    Siekiant apdoroti (identifikuoti) lankytojų, kurie lankosi mūsų biurio patalpose, duomenis,

    Siekiant apdoroti ir atsakyti į Jūsų prašymus Jums norint pasinaudoti savo teisėmis, išvardintomis šios Privatumo politikos skiltyje „DUOMENŲ SUBJEKTO TEISĖS“.

    Saugojimo laikotarpis gali skirtis, atsižvelgiant į įstatymais ir kitais teisės aktais nustatytus atvejus (pavyzdžiui, jei kitokį duomenų saugojimo laikotarpį numato archyvavimo įstatymai, kovos su pinigų plovimu įstatymai ir kt.).

    Teisinis pagrindas

    Asmens duomenų tvarkymas neleidžiamas nesant tinkamam teisiniam pagrindui, kaip nurodyta Bendrojo duomenų apsaugos reglamento (toliau BDAR) 6 straipsnyje. Todėl mes remiamės vienu iš toliau išvardytų teisinių pagrindų, nurodytų BDAR, Jūsų asmens duomenų tvarkymui:

    • Jūsų aiškiu sutikimu, kai tvarkome Jūsų asmens duomenis tiesioginės rinkodaros tikslais; kai tvarkome Jūsų asmens duomenis profiliavimo tikslais; kai tvarkome Jūsų asmens duomenis siekdami įvertinti Jūsų įgūdžių tinkamumą pareigoms, jeigu siekiate įsidarbinti „Circle K“; kai išreiškiate norą gauti pasiūlymus dėl ateityje skelbiamų „Circle K“ konkursų; kai tvarkome telefoninio pokalbio metu gautus duomenis ir kai renkame informaciją apie Jūsų buvimo vietą. Sutikimas bet kada gali būti atšauktas.
    • Ikisutartinių priemonių įgyvendinimu, kai apdorojame Jūsų asmenines žinutes, išsiųstas mūsų el. pašto adresu, ir kai ši užklausa yra verslo pobūdžio (užklausa, susijusi su mūsų paslaugomis ar pasiūlymais); kai prieš pasirašydami sutartį Jūsų paprašėme imtis konkrečių veiksmų su tikslu sudaryti sutartį.
    • Sutartimi, kai tvarkome Jūsų asmens duomenis vykdydami su Jumis sudarytas sutartis.
    • Mūsų teisine prievole, kai tvarkome Jūsų prašymus Jums siekiant pasinaudoti savo teisėmis, išvardintomis skiltyje „DUOMENŲ SUBJEKTO TEISĖS“; kai tvarkymas yra būtinas, kad galėtume laikytis iš įstatymų kylančių reikalavimų (neįskaitant sutartinių įsipareigojimų).
    • Gyvybiniais fizinio asmens interesais, kai asmens duomenų tvarkymas yra būtinas siekiant apsaugoti gyvybinius duomenų subjekto ar kito fizinio asmens interesus.
    • Užduotimi viešojo intereso labui, kai asmens duomenų tvarkymas yra būtinas siekiant apsaugoti svarbiausias visuomenės vertybes, t.y. viešąjį interesą; kai tvarkymas yra būtinas laikantis SSA (sveikatos, saugos, aplinkosaugos) standartų.
    • Mūsų teisėtu interesu:
    • Kai sudarydami pardavimo sutartį su įmone dėl mūsų produktų arba teikiamų paslaugų renkame ir tvarkome ribotus asmens duomenų kiekius apie tos įmonės darbuotojus ar kitus atstovus sutarties vykdymo tikslais. Mes tvarkome tik tiek asmens duomenų, kad galėtume įvykdyti sutartį su klientu ir tik sutarties galiojimo laikotarpiui, o pasibaigus sutarties galiojimui -  bet kokiam kitam teisės aktų nustatytam saugojimo laikotarpiui.
    • Kai tvarkome Jūsų asmens duomenis vykdydami „Circle K“ internetinės svetainės, mobiliosios programėlės priežiūrą ir įgyvendindami priemones, skirtas užtikrinti jų saugumą.
    • Kai tvarkymas yra būtinas siekiant apginti savo teisėtus interesus ir trečiųjų šalių teisėtus interesus, išskyrus atvejus, kai duomenų subjekto interesai yra svarbesni už mūsų ar trečiųjų šalių teisėtus interesus.
    • Taip pat įrengdami vaizdo stebėjimo įrangą savo biurų patalpose, kitose patalpose (degalinių sandėliuose, degalinių plovyklose, biuro serverinėse), degalinių stovėjimo aikštelėse, teritorijoje ir parduotuvėse, siekiant apsaugoti savo verslo paslaptis, darbuotojus, klientus ir kitus susijusius asmenis, nuosavybę ir konfidencialią informaciją.
    • Kai įrašinėjame telefoninius pokalbius siekdami užtikrinti teikiamų paslaugų kokybę bei teisėtų interesų apsaugą.
  • Su kuo mes dalijamės Jūsų asmens duomenimis?

    Dalijimasis duomenimis grupės viduje

    Dalijimasis duomenimis grupės viduje reiškia, kad Jūsų asmens duomenis bendrai naudoja juridiniai asmenys su „Circle K“ ženklu, o tai reiškia, kad nors juridinis asmuo, turintis duomenis, gali pasikeisti, duomenys vis tiek lieka „Circle K“ sistemose ir saugomi pagal galiojančius standartus. „Circle K“ yra prekinio ženklo grupė, kurią sudaro daug skirtingų dukterinių įmonių visoje Europoje. Todėl tikėtina, kad klientas užsiima verslu su daugiau nei vienu „Circle K“ juridiniu asmeniu.

    „Circle K“ siekia teikti tik geriausią patirtį savo klientams ir bendradarbiauti su tais, kurie naudoja mūsų produktus ir paslaugas. Todėl svarbu turėti teisingą klientų profilio apžvalgą ir užtikrinti geriausią aptarnavimą. Mes dalijamės klientų asmens duomenimis tarp „Circle K“ filialų Europoje ar Europos ekonominėje erdvėje.

    Mes neperduosime Jūsų asmens duomenų „Circle K“ filialams už Europos Sąjungos arba Europos ekonominės erdvės ribų. Tačiau jei turime perduoti Jūsų asmens duomenis kitoms „Circle K“ įmonėms, esančioms už ES/EEE ribų, mes užtikrinsime, kad Jūsų duomenims apsaugoti būtų taikomos specialios apsaugos priemonės. Jei norite sužinoti daugiau, kaip saugomi Jūsų duomenys, arba pageidaujate gauti sutartinės apsaugos kopiją, susisiekite el. paštu privacy@circlekeurope.com.

    Dalijimasis duomenimis su išorinėmis šalimis

    Mes galime naudotis trečiųjų šalių paslaugų teikėjų paslaugomis, kad jie padėtų valdyti tam tikrą veiklą mūsų vardu, pvz., atlikti pirkimus, tvarkyti kreditinių kortelių mokėjimus, atlikti kredito patikrinimus, siųsti el. laiškus ir paštu, teikti reklamas, stebėti rinkodaros kampanijų efektyvumą ir analizuoti mūsų svetainių ir programų naudojimą ar netgi leisti vartotojams prisijungti prie mūsų socialinio tinklo. Tokiu atveju, norint teikti tokias paslaugas, mes turime pasidalyti Jūsų asmens duomenimis su savo verslo partneriais, bet tik tiek, kiek tai būtina mūsų vardu atliekamoms paslaugoms atlikti ir užtikrinti ir kad jos atitiktų duomenų apsaugos taisykles.

    „Circle K“ gali perduoti Jūsų asmeninę informaciją išorės šalimis šiais atvejais:

    Mūsų tiekėjams, rangovams ir verslo partneriams

    Mes galime dalintis Jūsų asmens duomenimis su savo verslo partneriais ar tiekėjais, jei yra teisėtas interesas tai daryti iš verslo valdymo perspektyvos ir kai tai daryti mums leidžia įstatymai arba kai Jūs sutinkate su tokiu keitimusi duomenimis. Pavyzdžiui, kai kurios „Circle K“ serverio saugyklos gali būti nuomojamos iš vieno iš mūsų sertifikuotų tiekėjų, taigi techniškai asmens duomenimis gali būti dalijamasi su išorės paslaugų teikėjais. Kitas pavyzdys: Jūs perkate paslaugą arba produktą, kurį „Circle K“ teikia Jums per partnerį. Tokiose situacijose „Circle K“ ir atitinkamas verslo partneris gali dalytis Jūsų asmens duomenimis, kad Jums būtų suteikta atitinkama paslauga ar produktas.

    Valstybės institucijoms

    Valstybinės institucijos - vidaus pajamų tarnybos, policija, teismai ar kitos valdžios institucijos, kurios teisės aktų nustatyta tvarka gali prašyti „Circle K“ pateikti visus turimus duomenis apie Jus. Tokiais atvejais „Circle K“ vykdys valdžios institucijų prašymus, bet tik tuo atveju, jei tokio prašymo vykdymui yra pakankamas teisinis pagrindas.

    Vartotojų bendruomenėms

    Jei teikiate komentarus arba nuomonę apie „Circle K“ vartotojų bendruomenėse arba į socialinių tinklų puslapius, kur tokia informacija gali būti bet kieno matoma ir naudojama, turinčio prieigą prie tokios bendruomenės, tikslais, kurie nepriklauso nuo „Circle K“, „Circle K“ neatsako už turinį, kurį teikiate tokiose bendruomenėse.

  • Automatiniai duomenų tvarkymo ir profiliavimo įrankiai

    „Circle K“ internetinėje svetainėje mes naudojame automatinius duomenų rinkimo įrankius ir skaitmenines stebėjimo technologijas, kad rinktume informaciją apie Jūsų veiksmus ir sąveiką su mūsų svetainėmis.

    Slapukai

    Slapukas yra mažas tekstinis failas, siunčiamas į Jūsų naršyklę ar įrenginį apsilankius mūsų internetinėje svetainėje. Tai padeda svetainei prisiminti informaciją apie Jūsų apsilankymą, pvz., pageidaujamą kalbą ir kitus nustatymus. Tai gali palengvinti Jūsų kitą apsilankymą ir svetainė atitinkamai bus Jums naudingesnė. Slapukai atlieka svarbų vaidmenį. Be slapukų žiniatinklį būtų daug sunkiau naudoti. Kadangi pagrindinė jų paskirtis – patobulinti/leisti naudoti tinklalapius ar procesus, slapukų išjungimas gali užkirsti kelią vartotojams naudotis tam tikromis internetinėmis svetainėmis arba kai kuriomis jų atliekamomis funkcijomis.

    Naudodamiesi mūsų interneto svetaine, Jūs sutinkate išsaugoti slapukus ir juos naudoti. Savo tinklalapiuose mes naudojame slapukus, siekiant identifikuoti naudotojus kaip unikalius, bet anoniminius asmenis. Tai padeda mums registruoti lankytojų skaičių ir gauti statistiką bei informaciją apie tai, kiek vartotojų lanko mūsų tinklalapius ir ką juose veikia. Mes naudojame statistiką, kad galėtume supaprastinti ir patikslinti puslapius bei padaryti juos kuo patogesnius vartotojams.

    Savo programoms mes naudojame „Android“ identifikatorių, skirtą reklamai (IDFA) iOS ir „Google Advertising“ ID (AAID). Visi šie duomenys renkami anonimiškai, o tai reiškia, kad mes negalime kaupti duomenų pagal atskirą ar autentišką naudotoją per autentiškąsias internetines paslaugas.

    „Google Analytics“ paslaugos ir reCaptcha

    Per mūsų internetinę svetainę „Google Analytics“ renka duomenis apie tai, kaip mūsų vartotojai naudoja mūsų svetaines. Šie duomenys daugiausia renkami naudojant „Google Analytics“ teikiamas paslaugas, kurių nuostatos taikomos.

    Siekiant apsisaugoti nuo netinkamo naudojimo, mes galime naudoti „Google Invisible reCAPTCHA“, kuris renka informaciją apie aparatinę ir programinę įrangą, pvz., prietaiso ir programos duomenis bei sąžiningumo patikrinimų rezultatus, taip pat unikalius interneto identifikavimo duomenis, pvz., IP adresą, ir siunčia šiuos duomenis „Google“ analizei.

    Naudodamiesi šia paslauga Jūs sutinkate teikti „Google Analytics“ savo asmens duomenis, kad programa patikrintų sąžiningumą ir įgyvendintų priemones, būtinas užtikrinti saugiam tinklalapio naudojimui.

    Trečiųjų šalių socialinių tinklų slapukai

    Trečiųjų šalių socialiniai tinklai, kuriuose pateikiami interaktyvūs papildiniai socialinių tinklų funkcijoms įjungti (pvz., leidžiantys prisijungti prie „Facebook“), „Circle K“ tinklalapiai arba kitos programos gali naudoti slapukus, kad rinktų informaciją apie Jūsų naudojimąsi mūsų tinklalapiais. Kaip šiuos surinktus duomenis naudoja trečiosios šalys priklauso nuo socialinio tinklo privatumo politikos, kuri yra pateikta atitinkamų šalių svetainėse. „Circle K“ skatina taip pat peržiūrėti trečiųjų šalių privatumo politikas.

    Susijusios trečiosios šalys gali naudoti šiuos stebėjimo metodus, neapsiribojant slapukais, kad galėtų siekti savo verslo tikslų, susiejant ir sujungiant informaciją apie Jūsų naudojimąsi mūsų svetaine su bet kokiais kitais surinktais Jūsų asmens duomenimis. Mes taip pat galime gauti ir naudoti analitinę ir statistinę informaciją iš trečiųjų šalių socialinių tinklų, kad padėtume įvertinti socialinių tinklų rodomo turinio našumą ir efektyvumą, pavyzdžiui, matuojant parodymų ir paspaudimų skaičių „Circle K“ turinio reklamoje.

    Trečiosios šalies paslaugų ir socialinės žiniasklaidos kanalus, kuriuose mes esame, reglamentuoja atitinkamų paslaugų privatumo politika.

    Daugiau informacijos apie „Circle K“ ir trečiųjų šalių naudojamus slapukus pateikiama „Circle K“ Slapukų politikoje.

    Robotų procesų automatizavimas

    Robotų procesų automatizavimas (RPA) – tai technologija, su kuria įmonės darbuotojai gali konfigūruoti kompiuterinę programinę įrangą arba iš anksto užfiksuoti ir interpretuoti esamus prašymus apdoroti sandorį, manipuliuoti duomenimis, suaktyvinti atsakymus ir bendrauti su kitomis skaitmeninėmis sistemomis.

    RPA yra taisyklėmis pagrįstas virtualus darbuotojas, imituojantis kito verslo naudotojo veiksmus ir atliekantis tas pačias užduotis ir procesus prisijungdamas prie verslo sistemų ir programų.

    „Circle K“ daugiausia naudoja RPA programinę įrangą, kad padėtų savo darbuotojams atlikti kredito rizikos vertinimus klientams, kurie kreipėsi dėl „Circle K“ kreditinių mokėjimo kortelių. Kredito vertinimai atliekami remiantis pareiškėjo sutikimu arba „Circle K“ teisėtais interesais ir juos gali pakartoti „Circle K“ darbuotojai. RPA programinė įranga nepriima sprendimų, kurių nepriimtų „Circle K“ darbuotojas, todėl ši programinė įranga naudojama tik kaip įrankis, taupantis mūsų darbuotojų laiką, kad jie galėtų sutelkti dėmesį į geresnių paslaugų teikimą klientams.

    Jūs turite teisę nesutikti su automatinių sprendimų taikymu ir reikalauti, kad tokias automatines užduotis atliktų žmonės.

  • Kokius asmens duomenis renka ir tvarko „Circle K“?

    „Circle K“ gali tvarkyti šiuos Jūsų asmens duomenis:

    • Bendra informacija ir kontaktiniai duomenys, pavyzdžiui, vardas, pavardė, telefono numeris, el. paštas ir adresas.

    • Demografiniai duomenys, tokie kaip gimimo data arba lytis.

    • Informacija apie asmens kodą.

    • Atsiliepimai apie mūsų paslaugas ir produktus.

    • Įvairūs Jūsų prašymai mūsų klientų aptarnavimo centre.

    • Jūsų nuotraukos ar vaizdo įrašai, daryti mūsų biuro patalpose, prekybos patalpose, kitose patalpose (biuro serverinėse, degalinių sandėliuose, degalinių plovyklose), taip pat degalinėse ir mūsų nuosavybės teritorijose (daugiau apie vaizdo įrašų darymą žr. šios Privatumo politikos skiltyje „VAIZDO STEBĖJIMAS“).

    • Jei esate asmuo, kuris patyrė incidentą mūsų patalpose, mes galime būti įpareigoti tvarkyti Jūsų sveikatos, gyvybės duomenis, kad jie atitiktų HSE standartus, taip pat registruoti tokį incidentą, kad ateityje būtų jo išvengta.

    • Jei esate klientas, kuris mano, kad patyrė sveikatos problemų dėl apsinuodijimo maistu ar kitokio pavojaus dėl mūsų produktų, mes turėsime tvarkyti jautrius asmens duomenis.

    • Turinys, kurį įkeliate į mūsų svetaines, programas ir socialinio tinklo puslapius, pvz., nuotraukas ar vaizdo įrašus.

    • Prašymai mūsų paslaugoms, kurios teikiamos pagal sutartį.

    • Finansinė informacija, pvz., Jūsų banko sąskaitos informacija, kredito kortelės informacija arba kredito reitingas.

    • Stebėjimo informacija, aktyviai siunčiama per mūsų svetaines, programas ir bendro pobūdžio internetines paslaugas. Tai apima tokią informaciją kaip IP adresas, naudojama interneto naršyklė arba kalbos nustatymai.

    • Unikali vartotojo informacija, pvz., prisijungimo ID, slaptažodis, saugumo klausimai.

    • El. pašto elgsena, kuri reiškia, kad mes analizuojame, ar atidarote el. laiškus, siųstus Jums iš „Circle K“, ar ne.

    • Pirkimo elgsena pagal Jūsų pirkinius mūsų stotyse, naudojant Jūsų „Circle K“ kortelę.

    • Ankstesnė informacija apie darbovietę ir išsilavinimą, pvz., pareigų pavadinimas, pagrindas, profesinės veiklos interesai.

    • Informacija, kurią viešai paskelbėte ir nemokamai išsiuntėte trečiųjų šalių socialiniuose tinkluose.

    Kaip valdytojas, „Circle K“ netvarko ypatingų asmens duomenų, siekiant suteikti Jums prekių ir paslaugų, tačiau kai kuriais atvejais tvarkant tokius duomenis reikalaujama laikytis teisinių ir etikos reikalavimų. Ypatingi asmens duomenys dažniausiai gali būti renkami šiais atvejais:

    • Jei esate darbuotojas, kuriam teikiamos laikinojo nedarbingumo atostogos dėl ligos, mes galime tvarkyti tam tikrą asmeninę informaciją apie Jūsų sveikatos būklę, kaip tai numatyta pagal darbo teisę, ir mes tai darysime pagal kiekvienos atitinkamos šalies, kurioje yra dukterinė įmonė, kurioje dirba asmuo, teisinius reikalavimus.

  • Kaip „Circle K“ saugo asmens duomenis?

    Jūsų asmens duomenys „Circle K“ yra tvarkomi saugiai ir patikimai. „Circle K“ daro viską, kad užtikrintų, jog visos IT sistemos, kurios yra sukurtos, integruotos, įsigytos ar apskritai naudojamos „Circle K“ veikloje, atitiktų privatumo dizaino principą, siekiant kuo saugiau tvarkyti asmens duomenis. Prireikus, mes naudojame šifravimą ir pseudonimizaciją. Mes teikiame prieigą prie asmens duomenų tik tiems asmenims, kuriems to reikia. Mes turime gaires, politiką ir teikiame mokymus darbuotojams, tvarkantiems asmens duomenis „Circle K“.

    Kai turime pasitelkti duomenų tvarkytoją Jūsų asmens duomenims tvarkyti, labai atidžiai įvertiname asmenis, su kuriais dalijamės minėtais duomenimis, kad užtikrintume, jog jų vykdoma veikla atitinka taikomus duomenų apsaugos teisės aktus ir iš jų kylančius reikalavimus. Be to, nustatydama duomenų tvarkymo standartus, „Circle K“ reikalauja, kad verslo partneriai, kurie veiks kaip duomenų tvarkytojai, pasirašytų susitarimus dėl asmens duomenų tvarkymo su „Circle K“. Taigi kiekvienas duomenų tvarkytojas pasirašo privalomą susitarimą ir pasižada užtikrinti saugų ir patikimą informacijos tvarkymą.

    „Circle K“ laikosi duomenų minimizavimo principo ir užtikrina, kad teikiant produktus ir paslaugas, būtų renkamas tik mažiausias asmens duomenų kiekis, reikalingas paslaugos ar produkto teikimui.

    Jei turite klausimų arba abejonių dėl Jūsų asmens duomenims taikomos apsaugos, taip pat jeigu manote, kad bet kokių Jūsų asmens duomenų saugumas nėra užtikrinamas arba kad buvo pasitelkta neteisėta prieiga prie Jūsų asmens duomenų, nedvejodami kreipkitės į mūsų klientų aptarnavimo tarnybą arba DAP el. paštu privacy@circlekeurope.com. Daugiau informacijos galite rasite „KITA INFORMACIJA, MŪSŲ KONTAKTAI“ skiltyje.

  • Kada „Circle K“ naudoja duomenų tvarkytojus?

    „Circle K“ gali naudoti trečiųjų šalių paslaugų teikėjais kaip asmens duomenų tvarkytojais šiais tikslais: sąskaitų ir rinkodaros medžiagų siuntimas; mokėjimo kortelių spausdinimas ir siuntimas; duomenų saugojimas; santykių su klientais valdymas; vaizdo stebėjimo sprendimų teikimas; kredito reitingų patikrinimai ir skolų išieškojimas; darbuotojų duomenų valdymas, įdarbinimo ir sveikatos priežiūros paslaugos ir pan. Asmens duomenų tvarkytojų sąrašą galite gauti iš atitinkamo „Circle K“ verslo padalinio.

  • Kokios yra Jūsų teisės ir kaip jomis naudotis?

    Jūs turite teisę prašyti prieigos prie apie Jus turimos asmens informacijos. Tačiau prieš suteikiant tokią informaciją mes turime patikrinti Jūsų tapatybę. Jūs turite teisę prieštarauti asmens duomenų tvarkymui, atšaukti sutikimą, prašyti ištrinti ar ištaisyti savo asmens duomenis arba nesutikti su asmens duomenų tvarkymu, ir teisę į duomenų perkeliamumą.

    Jei norite prašyti prieigos prie savo duomenų, ištrinti arba ištaisyti duomenis arba nesutikti su asmens duomenų tvarkymu arba pasinaudoti savo duomenų perkeliamumo teisėmis, susisiekite su mūsų klientų aptarnavimo centru.

    Jei naršote internete ir jei nenorite, kad Jūsų apsilankymo mūsų svetainėje tinklalapyje būtų tvarkomi jokie asmens duomenys per slapukų paslaugas, rekomenduojame įjungti privatų naršymą savo naršyklėje. Jei naudojate mūsų programą, galite ištrinti programą iš savo išmaniojo telefono (nes naudodami mūsų programą sutinkate su privatumo politika).

    Galiausiai, Jūs taip pat turite teisę pateikti duomenų apsaugos institucijoms skundą dėl mūsų tvarkomų Jūsų asmens duomenų.

  • Vaizdo stebėjimo informacija

    „Circle K“ teisėto intereso pagrindu bei laikydamasi SSA (sveikata, sauga, aplinkosauga) standartų gali tvarkyti Jūsų asmens duomenis įrengdami vaizdo stebėjimo įrangą savo biurų patalpose, prie savo biurų patalpų, degalinių patalpose ir kitose patalpose (degalinių sandėliuose, degalinių plovyklose, biuro serverinėse), degalinių stovėjimo aikštelėse, teritorijoje ir parduotuvėse, taip pat taikyti kitas saugumo priemones, registruodami jas mūsų lankytojų sistemoje. Asmenys, kai vykdoma stebėjimo veikla, apie tokį stebėjimą yra informuojami pranešimu(-ais). KTV stebėjimo vaizdo įrašai saugomi kiekviename atitinkamame „Circle K" verslo padalinyje taikomą saugojimo laikotarpį.

    Siekdami užtikrinti, kad Jūsų asmens vaizdo duomenys pas mus visuomet būtų saugūs ir kad Jūsų asmens vaizdo duomenų tvarkymas atitiktų dabartinius asmens duomenų apsaugos įstatymus, mūsų vidaus politikas, gaires bei tvarkas, mes įgyvendiname atitinkamas priemones.

    I. Duomenų tvarkymo tikslai

    Siekiant užkirsti kelią nusikaltimams turtui (vagystėms, vandalizmui, agresijai ir pan.) bei Jūsų, darbuotojų ir kitų asmenų esminiams interesams apginti, įskaitant sveikatą ir gyvybę, taip pat kontroliuoti ir nustatyti tokius nusikaltimus bei įgyvendinti prevencinius veiksmus, kad tokios situacijos nesikartotų, įskaitant, bet neapsiribojant: 

    • užtikrinti saugumą (klientų, personalo, dokumentų, informacijos ir kt.);
    • apsaugoti „Circle K“ verslo paslaptis;
    • nustatyti neteisėtus patekimus, įsilaužimus, apiplėšimus, vagystes, išpuolius, padarytą žalą, sukčiavimą atliekant pinigines operacijas ir visus kitus neteisėtus veiksmus mūsų nuosavybės teritorijoje; 
    • stebėti žmonių judėjimus, susibūrimus ir elgesį mūsų nuosavybės teritorijoje, siekiant geriau valdyti saugumą ir rizikas;
    • nustatyti, kaip tinkamai paskirstyti išteklius tais atvejais, kai gresia arba yra vykdomas nusikaltimas;
    • ištirti incidentus; 

    Siekiant nustatyti ir pateikti informaciją apie galimą piktnaudžiavimą pirkimų, atliktų kortelėmis, metu, kai degalai ar prekės neleistinai įsigyjamos atsiskaitant įmonių kortelėmis (Circle K kortelių turėtojų prašymo pateikimo atveju). 

    Turto ir procesų valdymo tikslu. Jūsų asmens duomenis tvarkome siekdami stebėti turtą (pavyzdžiui, patalpų, teritorijos ir automobilių stovėjimo aikštelių būklę, avarinių išėjimų prieinamumą ir pan.) bei procesus:

    • Tvarkome Jūsų asmens vaizdo duomenis mūsų teritorijoje esančiose automobilių stovėjimo aikštelėse siekiant įgyvendinti savo teisėtą interesą kontroliuoti automobilių statymą mūsų valdomose automobilių stovėjimo aikštelėse. Mes ribojame nemokamą stovėjimo laiką, kad savo automobilių ilgam laikui nelaikytų nesusiję tretieji asmenys (pvz., gretimų verslo objektų darbuotojai ar kiti asmenys). Mes siekiame, kad nesusiję asmenys neužimtų vietų, skirtų klientams ir kad mūsų klientai, atvykę apsipirkti arba pasinaudoti mūsų teikiamomis paslaugomis automobiliu, visada turėtų pakankamai vietų pasistatyti savo automobiliui.
    • Tvarkome Jūsų asmens vaizdo duomenis degalų išpylimo į rezervuarus vietose ir degalų pylimo į automobilius vietose siekiant užtikrinti saugų degalų išpylimo/užpylimo procesą, incidentų tyrimą ir prevencinių veiksmų įgyvendinimą.
    • Tvarkome Jūsų asmens vaizdo duomenis siekdami išsiaiškinti inventorizacijos metu nustatytų nuostolių priežastis ir galimai dėl šių nuostolių kaltus asmenis. Esant pažeidimo atvejui, minėti duomenys reikalingi siekiant juos pateikti atsakingoms institucijoms tolesniam šių pažeidimų tyrimui ir žalos atlyginimui, taip pat imantis prevencinių veiksmų turint tikslą apsaugoti „Circle K“ priklausantį turtą. 

    II. Jūsų vaizdo duomenų tvarkymo teisinis pagrindas

    II.I. Gyvybiniais fizinio asmens interesais, kai asmens duomenų tvarkymas yra būtinas siekiant apsaugoti gyvybinius duomenų subjekto ar kito fizinio asmens interesus.

    II.II. Užduotimi viešojo intereso labui, kai asmens duomenų tvarkymas yra būtinas siekiant apsaugoti. viešąjį interesą (pvz., nusikaltimo ar teisės pažeidimo atveju savo iniciatyva pateikiame susijusią informaciją kompetentingoms teisėsaugos ar kitoms institucijoms).

    II.III. Mūsų teisėtas interesas, siekiant užtikrinti viešąją tvarką ir visuomenės ir turto saugumą, surinkti įrodymus ginčui, jeigu jis kiltų, ir kitais tikslais (plačiau žr. šios skilties I dalį „Duomenų tvarkymo tikslai”).

    III. Kaip gauname Jūsų asmens vaizdo duomenis ?

    Jūsų asmens vaizdo duomenis gauname naudodamiesi mūsų teritorijoje ir patalpose įrengtomis vaizdo stebėjimo kameros. Asmens vaizdo duomenis renkame naudodami technines priemones, t. y. vaizdo stebėjimo kameras, CCTV sistemas ir kitas panašias technologijas.

    IV. Su kuo dalijamės Jūsų asmens vaizdo duomenimis ?

    IV.I. Dalijimasis duomenimis grupės viduje

    Visada siekiame, kad Jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi ES ir EEE valstybėse. Jūsų asmens duomenys nėra nei perduodami, nei tvarkomi šalyse, kurios nėra ES ir EEE valstybės.

    IV.II. Paslaugų teikėjai

    Mes dalijamės Jūsų asmens vaizdo duomenimis su įmonėmis, kurios mums teikia paslaugas, pavyzdžiui, su
    techninės įrangos sistemų priežiūrą ir aptarnavimą vykdančiomis įmonėmis. Tokios įmonės Jūsų asmens vaizdo duomenis gali tvarkyti tik pagal mūsų nurodymus ir jokiomis aplinkybėmis negali jų naudoti kitais tikslais. Be to, tiek pagal įstatymus, tiek pagal mūsų bendradarbiavimo sutartį reikalaujama, kad šios įmonės užtikrintų Jūsų asmens vaizdo duomenų apsaugą.

    IV.III. Teisėsaugos institucijos, valstybės ir vietos valdžios įstaigos

    Siekdami įvykdyti savo teisines prievoles, pareikalavus teisėsaugos institucijoms, valstybės ir vietos valdžios įstaigoms, mes galime joms perduoti Jūsų asmens vaizdo duomenis. Be to, perduoti Jūsų asmens vaizdo duomenis teisėsaugos institucijoms, valstybės ir vietos valdžios įstaigoms mes galime ir siekdami savo teisėto intereso, pareikšti, vykdyti bei ginti teisinius reikalavimus.

    V. Jūsų kaip duomenų subjekto teisės

    Duomenų apsaugos įstatymai Jums suteikia teisių, kuriomis galite pasinaudoti, jeigu atitinkamų duomenų tvarkymas yra susijęs su Jūsų asmens duomenų tvarkymu.
    Norime Jus informuoti, kad mes nesiekiame nustatyti Jūsų asmens tapatybės, jei tai nėra būtina apibrėžtam tikslui pasiekti. Jei Jūs pareikštumėte, kad norite pasinaudoti toliau nurodytomis teisėmis, pateikite mums prašymą ir papildomą informaciją, kad mes galėtume nustatyti Jūsų tapatybę ir Jus atpažinti vaizdo stebėjimo kameros įrašuose, šios Privatumo politikos skiltyje „KITA INFORMACIJA, MŪSŲ KONTAKTAI“ nurodytais kontaktais.

    V.I. Teisė susipažinti su asmens vaizdo duomenimis

    Jūs turite teisę pareikalauti, kad mes patvirtintume, ar tvarkome su Jumis susijusius atitinkamus asmens vaizdo duomenis, ir tokiais atvejais paprašyti, kad leistume susipažinti su Jūsų asmens vaizdo duomenimis, kuriuos mes tvarkome.

    V.II. Teisė reikalauti ištaisyti asmens duomenis

    Norėtume Jus informuoti, kad dėl stebėjimo vaizdo kameromis pobūdžio nėra galimybės ištaisyti kokius nors asmens duomenis.

    V.III. Teisė reikalauti ištrinti asmens

    Esant tam tikroms aplinkybėms, Jūs turite teisę pareikalauti, kad mes pašalintume Jūsų asmens vaizdo duomenis (žr. plačiau šios Privatumo politikos skiltyje „JŪSŲ KAIP DUOMENŲ SUBJEKTO TEISĖS“). Ši nuostata netaikoma, jei mūsų reikalaujama tuos duomenis laikyti.

    Norėtume Jus informuoti, kad dėl stebėjimo vaizdo kameromis pobūdžio neįmanoma ištrinti konkretaus asmens vaizdo duomenų.

    V.IV. Teisė nesutikti su asmens vaizdo duomenų tvarkymu

    Kai tvarkome Jūsų asmens duomenis remdamiesi mūsų teisėto intereso pagrindu (žr. Privatumo politikos skiltį „DUOMENŲ TVARKYMO TEISINIS PAGRINDAS(-AI)“), bet kuriuo metu dėl asmeninių priežasčių galite pareikšti nesutikimą dėl Jūsų asmens duomenų tvarkymo. Nepaisant to, kiekvienu konkrečiu atveju galime atmesti tokį prašymą, nurodydami įtikinamas teisėtas priežastis, pateisinančias šių duomenų tvarkymą, kurios viršija Jūsų interesus, teises ir laisves, arba kai šie duomenys yra būtini siekiant pareikšti, vykdyti ar ginti teisinius interesus teisme.

    V.V. Teisė apriboti asmens duomenų tvarkymą

    Esant tam tikroms aplinkybėms, jūs turite teisę apriboti Jūsų asmens vaizdo duomenų tvarkymą (žr. plačiau šios Privatumo politikos skiltyje „JŪSŲ KAIP DUOMENŲ SUBJEKTO TEISĖS“).

    Norėtume Jus informuoti, kad dėl stebėjimo vaizdo kameromis pobūdžio mes negalime garantuoti, kad bus įmanoma visiškai įgyvendinti Jūsų teisę apriboti asmens vaizdo duomenų tvarkymą, nes šiuo atveju asmens duomenys yra renkami automatiškai.

    VI. Vaizdo duomenų saugojimo terminai

    Stebėjimo vaizdo kameromis įrašai bus saugojami ne ilgiau kaip 60 (šešiasdešimt) dienų nuo jų užfiksavimo dienos ir paskui automatiškai ištrinami, išskyrus atvejus, jeigu tai būtina dėl teisinių priežasčių (pvz., jeigu nustatyta tvarka yra vykdomas teisinis tyrimas, nes įraše fiksuotas stovėjimo aikštelės naudojimosi tvarkos pažeidimas, turto sugadinimas, teisės pažeidimas, nusikalstama veika ar pan. ir duomenis reikia išsaugoti kaip įrodymus). Tokiu atveju įrašas bus saugojamas tol, kol bus išaiškinta nustatyta problema, užbaigtas atitinkamas tyrimas ar ginčo nagrinėjimas teisme.

  • Mūsų kontaktai

    Į mūsų duomenų apsaugos pareigūną galite kreiptis el. paštu privacy@circlekeurope.com arba nusiųsti laišką adresu „Circle K“ AS, Pb 1176 Sentrum, 0107, Oslas, Norvegija.

    Dėl bet kokių užklausų galite kreiptis į mus per mūsų klientų aptarnavimo centrą adresu: lietuva@circlekeurope.com arba numeriu 1877.

  • Asmens duomenų tvarkytojai

    „Circle K“ gali pasitelkti trečiųjų šalių paslaugų teikėjus, t.y.  asmens duomenų tvarkytojus šiais tikslais:

    1. Sąskaitų ir rinkodaros medžiagų siuntimas bei analizė;

    2. Mokėjimo kortelių spausdinimas ir siuntimas;

    3. Duomenų saugojimas;

    4. Santykių su klientais valdymas;

    5. Vaizdo stebėjimo sprendimų teikimas;

    6. Kredito reitingų patikrinimai ir skolų išieškojimas;

    7. Darbuotojų duomenų valdymas, įdarbinimo ir sveikatos priežiūros paslaugos ir pan.;

    8. Telefoninių pokalbių įrašymo paslaugos teikimas.

    Asmens duomenų tvarkytojų sąrašą galite gauti iš atitinkamo „Circle K“ verslo padalinio.

  • Telefoninių pokalbių metu tvarkomi duomenys

    Apie pokalbio įrašymą Jūs būsite informuoti skambučio metu.

    I. Duomenų tvarkytojai

    Vykdydami telefoninių pokalbių įrašymą ne darbo dienomis naudojamės duomenų tvarkytojo UAB „Planas chuliganas“ (įmonės kodas 304098945, adresas  Žemaitės g. 21, Vilnius) paslaugomis, o darbo dienomis – „Circle K“ darbuotojai.

    II. Duomenų tvarkymo tikslai

    Jums užsakant paslaugas ar prekes pokalbis bus įrašomas tam, kad išvengtume klaidų vykdydami susitarimus, aptartus telefoninio pokalbio metu.

    Siekdami nuolat užtikrinti suteikiamų paslaugų ir informavimo aukštą lygį, pokalbis bus įrašomas norint įsitikinti, kad „Circle K“ kolektyvo buvote aptarnauti kokybiškai.

    Telefoniniai pokalbiai įrašomi siekiant spręsti susidariusias konfliktines situacijas.

    Telefoniniai pokalbiai įrašomi siekiant užtikrinti darbuotojų ir kitų asmenų teisių bei jų teisėtų interesų apsaugą, gynimą, įrodymų surinkimą, objektyvų skundų nagrinėjimą, jeigu tokių būtų.

    III. Telefoninio pokalbio metu gautų duomenų tvarkymo teisinis pagrindas

    Jūsų sutikimas, kai duodate aiškų sutikimą, kad Jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi vienu ar keliais konkrečiais tikslais. Sutikimas įrašyti pokalbį duodamas asmeniui tęsiant pokalbį (kai asmuo skambina į „Circle K”) arba patvirtinant, kad sutinka dėl pokalbio įrašymo (kai „Circle K” skambina asmeniui).

    Sutartis, kai duomenis būtina tvarkyti siekiant įvykdyti su Jumis sudarytas sutartis.

    Mūsų teisėtas interesas, siekiant užtikrinti viešąją tvarką ir visuomenės saugumą, surinkti įrodymus ginčui, jeigu jis kiltų, ir kitais tikslais (plačiau žr. šios skitlies II dalį „Duomenų tvarkymo tikslai”).

    Jums nesutinkant dėl pokalbio įrašymo, galite susisiekti su „Circle K“ kreipiantis elektroniniu laišku lietuva@circlekeurope.com.

    IV. Su kuo dalijamės telefoninio pokalbio metu surinktais duomenimis ?

    - Dalijimasis duomenimis grupės viduje

    Visada siekiame, kad Jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi ES ir EEE valstybėse. Jūsų asmens duomenys nėra nei perduodami, nei tvarkomi šalyse, kurios nėra ES ir EEE valstybės.

    - Paslaugų teikėjai

    Mes dalijamės Jūsų asmens vaizdo duomenimis su įmonėmis, kurios mums teikia paslaugas, pavyzdžiui, su
    techninės įrangos sistemų priežiūrą ir aptarnavimą vykdančiomis įmonėmis. Tokios įmonės Jūsų asmens duomenis gali tvarkyti tik pagal mūsų nurodymus ir jokiomis aplinkybėmis negali jų naudoti kitais tikslais. Be to, tiek pagal įstatymus, tiek pagal mūsų bendradarbiavimo sutartį reikalaujama, kad šios įmonės užtikrintų Jūsų asmens duomenų apsaugą.

    - Teisėsaugos institucijos, valstybės ir vietos valdžios įstaigos

    Siekdami įvykdyti savo teisines prievoles, pareikalavus teisėsaugos institucijoms, valstybės ir vietos valdžios įstaigoms, mes galime joms perduoti Jūsų asmens duomenis. Be to, perduoti Jūsų asmens duomenis teisėsaugos institucijoms, valstybės ir vietos valdžios įstaigoms mes galime ir siekdami savo teisėto intereso, pareikšti, vykdyti bei ginti teisinius reikalavimus.

    V. Jūsų kaip duomenų subjekto teisės

    Vadovaudamiesi galiojančiais privatumo įstatymais, galite pasinaudoti savo kaip duomenų subjekto teisėmis, kurios susijusios su mūsų turimais Jūsų asmens duomenimis. Jei Jūs pareikštumėte, kad norite pasinaudoti savo teisėmis, pateikite mums prašymą ir papildomą informaciją šios Privatumo politikos skiltyje „KITA INFORMACIJA, MŪSŲ KONTAKTAI“ nurodytais kontaktais.

    Norėdami sužinoti, kokiomis savo teisėmis galite pasinaudoti, kai tvarkome telefoninio pokalbio metu gautus Jūsų asmens duomenis, žr. šios Privatumo politikos skiltį „JŪSŲ KAIP DUOMENŲ SUBJEKTO TEISĖS“.

    VI. Telefoninio pokalbio metu surinktų duomenų saugojimas

    Telefoninių pokalbių įrašai bus saugojami ne ilgiau kaip 30 (trisdešimt) dienų po įvykusio pokalbio ir paskui automatiškai ištrinami, išskyrus atvejus, jeigu tai būtina dėl teisinių priežasčių, pvz., surinktus duomenis reikia išsaugoti kaip įrodymus. Tokiu atveju telefoninio pokalbio įrašas bus saugojamas tol, kol bus išaiškinta nustatyta problema, užbaigtas atitinkamas tyrimas ar ginčo nagrinėjimas teisme.

  • Jūsų kaip duomenų subjekto teisės

    Vadovaudamiesi galiojančiais privatumo įstatymais, galite pasinaudoti toliau nurodytomis teisėmis, kurios susijusios su mūsų turimais Jūsų asmens duomenimis. Jei Jūs pareikštumėte, kad norite pasinaudoti toliau nurodytomis teisėmis, pateikite mums prašymą ir papildomą informaciją šios Privatumo politikos skiltyje „KITA INFORMACIJA, MŪSŲ KONTAKTAI“ nurodytais kontaktais.

    Teisė būti informuotam:

    Jūs turite teisę gauti aiškią, skaidrią, suprantamą ir lengvai prieinamą informaciją apie tai, kaip naudojame Jūsų asmens duomenis bei kokios yra Jūsų teisės. Dėl šios priežasties pateikiame jums šią Privatumo politiką.

    Teisė susipažinti su asmens duomenimis:

    Jūs turite teisę prašyti prieigos prie apie Jus turimos asmens informacijos ir susipažinti su visais mūsų turimais asmens duomenimis apie Jus, taip pat susipažinti su šių asmens duomenų kilme ir gauti jų kopiją suprantamu formatu. Tačiau prieš suteikiant tokią informaciją mes turime patikrinti Jūsų tapatybę.

    Pasinaudodami savo teise susipažinti su savo asmens duomenimis, turite teisę Juos peržiūrėti bei paprašyti šiuos duomenis ištaisyti arba ištrinti. Jums nereikia pagrįsti savo prašymo, kad galėtumėte pasinaudoti savo teise susipažinti su informacija.

    Teisė reikalauti ištaisyti asmens duomenis:

    Siekiant išvengti netikslių ar neišsamių su Jumis susijusių asmens duomenų tvarkymo, turite teisę prašyti mūsų šiuos duomenis ištaisyti.

    Teisė į asmens duomenų ištrynimą:

    Galite prašyti sunaikinti arba ištrinti mūsų turimus asmens duomenis apie Jus. Tai nėra absoliuti teisė, nes dėl teisinių ar teisėtų priežasčių mums gali tekti saugoti Jūsų asmens duomenis.

    Savo teise į asmens duomenų ištrynimą galite pasinaudoti šiais atvejais (pavyzdinis sąrašas):

    • jeigu atšaukėte duotą sutikimą tvarkyti duomenis;
    • jeigu teisėtai paprieštaravote dėl Jūsų duomenų tvarkymo;
    • jeigu duomenys nėra arba nebėra reikalingi tiems tikslams, kuriems jie buvo iš pradžių surinkti arba tvarkomi;
    • jeigu duomenys tvarkomi neteisėtai.

    Teisė nesutikti su asmens duomenų tvarkymu

    Kai tvarkome Jūsų asmens duomenis remdamiesi mūsų teisėto intereso pagrindu (žr. Privatumo politikos skiltį „DUOMENŲ TVARKYMO TEISINIS PAGRINDAS(-AI)“), bet kuriuo metu dėl asmeninių priežasčių galite pareikšti nesutikimą dėl Jūsų asmens duomenų tvarkymo. Nepaisant to, kiekvienu konkrečiu atveju galime atmesti tokį prašymą, nurodydami įtikinamas teisėtas priežastis, pateisinančias šių duomenų tvarkymą, kurios viršija Jūsų interesus, teises ir laisves, arba kai šie duomenys yra būtini siekiant pareikšti, vykdyti ar ginti teisinius interesus teisme.

    Teisė apriboti asmens duomenų tvarkymą

    Ši teisė reiškia, kad su Jumis susijusių duomenų tvarkymas ir naudojimas gali būti apribotas. Tokiu atveju atitinkamus duomenis galime saugoti, tačiau negalime jų naudoti ar tvarkyti jokiu kitu būdu.

    Ši teisė taikoma esant tam tikromis aplinkybėmis, t. y.:

    • Jei ginčijate savo asmens duomenų tikslumą. Tada duomenų tvarkymas tam tikrą laikotarpį ribojamas, kad „Circle K“ galėtų patvirtinti Jūsų asmens duomenų tikslumą;
    • Jei tvarkymas yra neteisėtas ir Jūs nesutinkate, kad Jūsų asmens duomenys būtų ištrinti, bet vietoj to prašote apriboti jų naudojimą;
    • Jei asmens duomenų mums nebereikia nurodytais tikslais (žr. Privatumo politikos skiltį „DUOMENŲ TVARKYMO TIKSLAI“), bet Jums jie reikalingi norint pareikšti, vykdyti ar ginti teisinius interesus teisme;
    • Tais atvejais, kai nesutikote su duomenų tvarkymu, kuris grindžiamas teisėtais „Circle K“ interesais, galite prašyti apriboti duomenų tvarkymą tiek laiko, kiek reikia tam, jog patikrintume, ar galime tenkinti Jūsų prašymą (t.y. tiek laiko, kurio reikia patikrinti, ar teisėtos „Circle K“ priežastys yra svarbesnės už Jūsų).

    Teisė į asmens duomenų perkeliamumą

    Turite teisę gauti asmens duomenis, kuriuos mums pateikėte, susistemintu, paprastai naudojamu ir kompiuterio skaitomu formatu asmeniniam naudojimui arba prašyti pasidalinti minėtais duomenimis su Jūsų pasirinkta trečiąja šalimi.  

    Ši teisė taikoma tik tiems Asmens duomenims, kuriuos mums tiesiogiai ar netiesiogiai pateikėte ir kurie tvarkomi automatizuotomis priemonėmis, ir jei toks duomenų tvarkymas grindžiamas Jūsų sutikimu arba sutarties vykdymo pagrindu. Prašome atkreipti dėmesį į teisinius pagrindus, kuriais remiamės tvarkydami jūsų duomenis (žr. Privatumo politikos skiltį „DUOMENŲ TVARKYMO TEISINIS PAGRINDAS(-AI)“), kad susipažintumėte, kada duomenų tvarkymas pagrįstas sutarties vykdymu ir kada sutikimu.

    Teisė bet kuriuo metu atšaukti sutikimą dėl asmens duomenų tvarkymo, kai asmens duomenys tvarkomi Jūsų sutikimo pagrindu

    Skaitykite šios Privatumo politikos skiltį „DUOMENŲ TVARKYMO TEISINIS PAGRINDAS(-AI)“ tam, kad nustatytumėte, kokiais tikslais Jūsų asmens duomenys tvarkomi remiantis Jūsų sutikimo pagrindu.

    Jei naršote internete ir nenorite, kad Jūsų apsilankymo metu mūsų tinklalapyje būtų tvarkomi su Jumis susiję asmens duomenys per slapukų paslaugas, rekomenduojame įjungti privatų naršymą savo naršyklėje. Jei naudojate mūsų mobiliąją programėlę, galite ištrinti programėlę iš savo išmaniojo telefono (nes naudodami mūsų mobiliąją programėlę sutinkate su mūsų Privatumo politika).


    Jūs taip pat turite teisę dėl mūsų tvarkomų Jūsų asmens duomenų pateikti oficialių skundą kompetentingai duomenų apsaugos institucijai - Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai (https://vdai.lrv.lt/en/).

Dažniausiai užduodami klausimai apie BDAR